1003. ÖZBEKİSTAN TURU 4 GECE 5 GÜN BUHARA-SEMERKAND-KİTAB-TAŞKENT

MERKEZİYE Hotel 5 GÜN 4 GECE Gün

  • Gidiş : 16.05.2024 İstanbul-Bukhara
  • Dönüş : 20.05.2024 Tashkent - Capital-İstanbul
2 liOda 1150 $
3 lüOda 1150 $
SnglOda 1350 $

Bukhara: MERKEZİYE

ÖZBEKİSTAN GEZİSİ

Istanbul – Buhara – Semerkant – Taşkent – Istanbul
5 Gün - 4 Gece
 

1. GÜN: PERŞEMBE 16.05.2024        İSTANBUL – BUHARA                                    

Saat 13:55’da İstanbul Havalimanı’ndan Özbekistan Hava Yolları HY-286 tarifeli seferi ile Buhara’ya uçuş. Saat 20:05’de Buhara’ya geliş. Havaalanın’da karşilama. Özel araç ve yerel rehber tarafından karşılanma ve Akşam yemeği . Geceleme Buhara’da.

 

2. GÜN: CUMA 17.05.2024                BUHARA                               

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Buhara şehri gezi ve ziyaretleri; Silsile-i aliyyeden Ali Râmitenî, Muhammed Bâbâ Semmâsî, Seyyid Emîr Külâl ve talebesi Şah-ı Nakşibend Behaeddîn-i Buhârî ve valideleri Arife hanım, (Kaddesallahu sirrehulaziz) türbe ve külliyelerinin ziyaretleri, İsmail Samani, Ark Kalesi, Lebi-Havz camii, Poi-Kalan Kompleksi, Kalan minaresi, Kalan türbesi, Mir-Arab medresesi gezileri. Akşam yemeği. Geceleme Buhara’da.

 

3. GÜN: CUMARTESİ 18.05.2024      BUHARA – SEMERKANT                  

Otelde alacağımız kahvaltı ardından Buhara’dan ayrılıyor ve Semerkant’a doğru yol alıyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan, Silsile-i aliyyeden Abdülhâlık Goncdevânî, Ârif-i Rivegerî, Mahmûd-i İncir Fagnevî (Kaddesallahu sirrehulaziz)  türbelerinin ziyaretleri. Semerkant’a varışta UBEYDULLAH AHRAR K.S. türbesi ve Imam-i Matüridi türbesi ziyaretleri. Ardından özel bir mekanda Özbek yemeği yiyoruz. Sonrasında ünlü Registan Meydanı’na gidip tarihi yapıların üzerindeki ışık gösterisini izliyoruz. Geceleme Semerkant’ta.   

 

4. GÜN: PAZAR 19.05.2024            SEMERKANT – KITAP – TAŞKENT   

Kahvaltımızın ardından otelden check out yapıyoruz. Özel araçlarla Kitap şehrine hareket ediyoruz. DERVİŞ MUHAMMED ve HACE EMKENEKİ K.S. Hazretleri ziyaretleri. Semerkand’a dönüyoruz. Registan Meydanı’na geliyor ve İslam Mimarisi’nin üç şaheserini ziyaret ediyoruz: Uluğ Bey Medresesi, Tilla Kari Medresesi, Şer Dor Medresesi. Timur Dönemi Sultanlarının defnedildiği Şah-ı Zinde (KUSEM İBNİ ABBAS R.A.). Külliyesi’ne gidiyor ve burada bulunan türbeleri ziyaret ediyoruz. Ardından başkent Taşkent’e gidiyoruz. Yolda Zengi Ata türbesi ziyareti. Sonrasında yerel restoranda akşam yemeği. Geceleme Taşkent’te.

 

5. GÜN: PAZARTESİ 20.05.2024        TAŞKENT – ISTANBUL

Otelde kahvaltı sonrası Taşkent gezisi: Taşkent'te bulunan Barak Han medresesi, Kökeldaş medresesi, Kaffal Şaşi türbesi, Özbekistan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bulunan Hazreti Osman dönemine ait Kuran-ı Kerim'in orijinal mushafı'nın ziyaret edilmesi. Ardından Havalimanına transfer oluyoruz ve  ÖHY – 273 sefer sayili uçağı ile İstanbul'a uçuş saat 17:00’da. Istanbul’a varis saat 20:20’da. Tur sonu.
 
 
TUR FİYATINA DAHİL OLANLAR:
1. Otel konaklamaları;
2. Yemekler: 4 kahvaltı, 4 akşam yemeği;
3. Klimalı otobüsler ile seyahatler;
4. Türkçe rehberlik hizmetleri;
5. Müze ve ören yerlerinin giriş ücretleri;
6. Kitab beldesine taxi organizasyonu.
 

 

1
İstanbul
2
Bukhara
3
İstanbul